Nood- en vluchtwegverlichting onderhoud

  • Home
  • /
  • Nood- en vluchtwegverlichting onderhoud

Het gebouw zo spoedig mogelijk verlaten

Noodverlichting vereist volgens de wet een jaarlijks onderhoud. Een controle door onze monteur bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Visuele controle
  • Een test waarbij wordt gekeken of de armaturen niet weigeren aan te gaan bij een eventuele stroomstoring
  • Reiniging van de armaturen
  • Het eventueel vervangen van de lichtbronnen en de accu’s (alleen bij een decentraal systeem)
  • Het terplekke ondertekenen van het controlerapport
  • Het digitaal ontvangen van het certificaat en het rapport
Ons aanbod is volledig transparant. Geen extra voorrijkosten of kosten voor de rapportage of verzegeling. Alle kosten zijn in de prijs inbegrepen. Bij het vervangen van een lichtbron of accu wordt in overleg met de opdrachtgever een voorstel gedaan om deze te vervangen. De prijzen bij een noodzakelijke vervanging zijn bij de opdrachtgever voor aanvang van de controle bekend.
Wij maken gebruik van barcodes die verbonden zijn aan een software programma waarmee uw gehele administratie omtrent de nood- vluchtwegverlichting op overzichtelijke wijze kan worden weergegeven. Na afloop van de keuring krijgt u van onze monteur terplekke inzicht op de verrichte werkzaamheden en ontvangt u na afronding van de gehele controle een rapportage.
Onze organisatie houdt voor u bij wanneer de werkzaamheden opnieuw plaats moeten vinden. Wij nemen ruim van te voren contact met u op om de jaarlijkse keuring in te plannen.  Het controleren van de nood- vluchtwegverlichting kan eventueel gecombineerd worden met de keuring van blusmiddelen, AED en/of de verbandkoffer.
De duurtest (1 uur branden op accuspanning) van de armaturen wordt in overleg uitgevoerd zodat bij het eventueel spanningsloos maken van de armaturen uw medewerkers geen last ondervinden van de stroomuitval.
Risico Inventarisatie & Evaluatie

Ontwerpen en installeren

In noodsituaties moeten uw medewerkers, leden, klanten en/of bezoekers het gebouw zo spoedig mogelijk en zo veilig mogelijk kunnen verlaten. Nood- en vluchtwegverlichting is een belangrijk onderdeel van uw bedrijfsveiligheidsorganisatie. In noodsituaties moeten alle aanwezigen het gebouw snel verlaten met behulp van de verlichte pictogrammen die naar de dichtstbijzijnde nooduitgangen wijzen. Naast ons jaarlijkse onderhoud is het ook mogelijk om uw transparantverlichting of vluchtwegaanduiding te ontwerpen en te installeren. Wij hebben de beschikking over alle mogelijke armaturen en signaleringen. Onze monteur werkt volgens de juiste NEN normeringen en volgens de huidige eisen van de Arbowet. Onze serviceauto’s zijn volledig uitgerust waarmee het onderhoud in één bezoek kan worden afgerond.

Meer informatie?

Heeft u vragen over onze nood- en vluchtwegverlichting onderhoud?
Neem contact op met ons voor meer informatie.

   0413-368777

   Mail ons