BTB Fire & Medical Support is onderdeel van Dutch Safety Group

BHV Ploegleider

Wanneer uw bedrijf over een grotere BHV organisatie beschikt is het raadzaam de leiding over een BHV-inzet in handen van een “Ploegleider BHV” te geven.

Leiding geven aan een BHV inzet

Wanneer uw bedrijf over een grotere BHV organisatie beschikt is het raadzaam de leiding over een BHV-inzet in handen van een “Ploegleider BHV” te geven. Deze ploegleider is opgeleid om aan een groep BHV’ers leiding te geven tijdens een calamiteiteninzet. Daarnaast is de ploegleider na de opleiding in staat om met de BHV-ploeg kleine oefeningen te doen zodat het niveau van uw BHV-organisatie op een hoog peil blijft.

 

Ploegleider BHV, scenario’s oefenen

Onze opleiding is zeer praktisch ingericht. Onze instructeur oefent met de cursisten op welke wijze er moet worden gehandeld bij een ongeval, brand en een ontruiming. Zij leren op welke wijze zij leiding moeten geven aan een BHV inzet. De cursisten zorgen met een eigen inbreng dat situaties in de eigen organisatie worden behandeld. En dat zij deze scenario’s kunnen uitwerken in oefeningen waarmee de eigen BHV organisatie kan worden getoetst en de huidige kennis op peil kan worden gehouden.

Ploegleider en Hoofd BHV

Een Ploegleider geeft leiding aan een BHV inzet. Een Hoofd Bedrijfshulpverlening houdt zich bezig met de beleidsmatige kant van de BHV.

BHV Ploegleider
  • Uden
  • 1 dag
Bekijk beschikbare data
Incompany training
Onderdelen Cursus
  • Wet en regelgeving Bedrijfshulpverlening en de Ploegleider;
  • Werken met scenario’s;
  • Leidinggeven aan de BHV-inzet;
  • Alarmering- en communicatiemiddelen.
Open opleiding

09.00 – 17.00 uur (1 dag).

Een standaard BHV Ploegleider wordt verdeeld over twee dagen. Op deze wijze is het mogelijk om een Ploegleider optimaal voor te bereiden op zijn verantwoordelijke taak. En heeft de Ploegleider voldoende kennis en vertrouwen om zijn taak naar behoren uit te voeren.

Op de tweede dag van onze opleiding worden de cursisten uitgedaagd om de hulpverlening op hun eigen organisatie te betrekken en dit ook in de praktijk uit te voeren.

Open opleiding

€336,95 per persoon. Exclusief BTW.
€349,60 per persoon. Exclusief BTW. (Inclusief NIBHV certificering)

Inclusief koffie, thee en frisdranken, luxe lunch, cursusmateriaal en cursusboek.

Neem bij het aanmelden van groepen contact met ons op voor speciale groepstarieven.

InCompany

Neem voor het aanvragen van een BHV Ploegleider cursus op uw locatie contact met ons op voor de InCompany tarieven.

Er is een vooropleiding BHV Basiscursus noodzakelijk voor de cursus BHV Ploegleider.

Rond het middaguur wordt er op onze locatie voor de cursisten een lunch verzorgd met soep, luxe broodjes, warme broodjes, zuivel en fruit. Wij beschikken over een modern koffie apparaat met verse koffiebonen voor koffie, cappuccino en overige koffieproducten. En een koelkast met verschillende soorten frisdrank. Deze dranken zijn onbeperkt en de gehele cursusdag beschikbaar voor onze cursisten.

Praktische informatie
  • Wij werken uitsluitend met een maximale groepsgrootte van 8 cursisten. Door onze groepen niet te groot te maken is het mogelijk om alle cursisten voldoende aandacht te geven en controle uit te oefenen op de verschillende praktische handelingen;
  • De cursisten ontvangen voor aanvang van de cursus een boek zodat zij zich kunnen voorbereiden op de cursus. Het boek dient ook als naslagwerk om na de opleiding de mogelijkheid te bieden om de verschillende onderwerpen nog een keer door te nemen. De cursus is NIBHV gecertificeerd. Lesdag 2 wordt afgesloten met een toets;
Meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u de mogelijkheden bespreken? Neem contact met ons op voor meer informatie. Of ga naar onze contactpagina en vul ons formulier in.