BTB Fire & Medical Support is onderdeel van Dutch Safety Group

Brandwacht inzetten?

Brandwacht

Onze rijksgediplomeerde brandwachten zijn getraind om maatregelen te treffen ter voorkoming van branden en houden toezicht bij werkzaamheden met een verhoogd risico op brand. Zij zijn niet alleen deskundig in preventief toezicht maar kunnen ook effectief handelen in noodgevallen door beginnende branden te bestrijden en hulp te bieden bij ontruimingen. Alle brandwachten beschikken over de vereiste certificaten en diploma’s om levensreddend op te treden en eerste hulp te verlenen. Ze zijn tevens bekwaam in het meten van gassen en het bedienen van kleine blusmiddelen.

De inzet van een brandwacht is essentieel voor het veilig uitvoeren van brandgevaarlijke werkzaamheden en werk in besloten ruimten. Preventief ingezet, helpt de brandwacht ongelukken te voorkomen en draagt bij aan de brandveiligheid.

In Nederland is het wettelijk verplicht een brandwacht in te zetten bij een verhoogd risico op brand, bijvoorbeeld als brandmeld-, sprinkler- of blussystemen defect zijn of in onderhoud. Dit is ook het geval bij werkzaamheden die hitte of vuur betrekken, waarbij de gemeente of verzekeraar aanvullende veiligheidseisen kan stellen.

Onze brandwachten zijn breed inzetbaar, onder andere bij evenementen, uitgaanslocaties, theaters, bioscopen, parkeergarages, bouwplaatsen, in de petrochemische sector, industrie, winkelcentra, verzorgingstehuizen en andere openbare instellingen. Ze zijn dagelijks werkzaam en beschikbaar voor zowel korte projecten als langere periodes, tot zelfs een jaar. Wij bieden tevens de mogelijkheid brandwachten in vaste dienst bij onze opdrachtgevers te plaatsen. Onze brandwachten zijn 24/7 inzetbaar.

Brandwacht nodig?

Brandwachten worden over het algemeen ingezet voor:

  • Controle van vergunningen
  • Controle van de juiste beschermingsmiddelen
  • Controle op persoonlijke bescherming
  • Controle van de naleving van eisen en procedures
  • Bestrijding van beginnende branden
  • Verrichten van gas- en zuurstofmetingen

Onze brandwachten zijn inzetbaar bij evenementen, uitgaanslocaties, theaters, bioscopen, parkeergarages, bouwplaatsen, in de petrochemie, industrie, winkelcentra, verzorgingstehuizen en openbare instellingen.

Wettelijk verplicht
Meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u de mogelijkheden bespreken? Neem contact met ons op voor meer informatie. Of ga naar onze contactpagina en vul ons formulier in.