BTB Fire & Medical Support is onderdeel van Dutch Safety Group

Veiligheidskundige

Veiligheidskundige inzetten?

Een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) wordt opgesteld door een gediplomeerd veiligheidskundige en is een middel dat in de Nederlandse Arbeidsomstandighedenwet genoemd wordt ter bevordering van veilig en gezond werken. Sinds 1 januari 1994 is de RI&E verplicht voor alle werkgevers. Deze inventarisatie brengt de gevaren binnen een bedrijf in kaart met betrekking tot de veiligheid, gezondheid en het welzijn van de werknemers.

Iedere onderneming heeft groot belang bij goede arbeidsomstandigheden. De Arbowet verplicht elke werkgever een arbobeleid te voeren dat gericht is op optimale arbeidsomstandigheden. De werkgever moet een overzicht opstellen met daarbij de risico’s die in de onderneming kunnen voorkomen. Met de RI&E kan een onderneming deze risico’s aanpakken en daarmee arbeid gerelateerde gezondheidsklachten en ongevallen beperken.

Veiligheidskundige, RI&E maken, toetsen en onderhouden

Onze Veiligheidskundigen kunnen het opstellen, herzien of toetsen van de RI&E volledig voor u uit handen nemen. De veiligheidskundige zal uw bedrijf bezoeken en op een praktische maar grondige wijze de risico’s in kaart brengen. Vervolgens wordt dit samengevat in een Plan van Aanpak. In dit Plan van Aanpak van de RI&E wordt beschreven welke maatregelen genomen moeten worden om de risico’s aan te pakken en binnen welke termijn dit moet gebeuren. Ook wordt aangegeven wie verantwoordelijk is voor de uitvoering van deze maatregelen.

Met dit Plan van Aanpak heeft u een leidraad die aangeeft welke stappen u moet nemen om een veilige situatie zonder risico's te bereiken.

Plaatje Cb Fb

Totaalpakket aan oplossingen

De veiligheidskundige kan direct kenbaar maken wat wij als organisatie voor u kunnen betekenen op het gebied van controle en onderhoud van blusmiddelen, verbandkoffers, AED's, nood- en vluchtwegverlichting, en gespecialiseerde inzetten zoals noodscenario's, vluchtwegplattegronden, of de inzet van extern veiligheidspersoneel zoals brandwachten en mangatwachten.

Wij helpen u graag verder.

Meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u de mogelijkheden bespreken? Neem contact met ons op voor meer informatie. Of ga naar onze contactpagina en vul ons formulier in.