BTB Fire & Medical Support is onderdeel van Dutch Safety Group

Brandblusmiddelen

Onderhoud en controle

Als bedrijf wilt u erop kunnen vertrouwen dat uw BHV-middelen op orde zijn en dat uw medewerkers veilig zijn. Daarom is het belangrijk om samen te werken met een betrouwbare partner zoals BTB Fire & Medical Support. Wij zijn gespecialiseerd in het leveren, onderhouden en controleren van BHV-middelen, waaronder blusmiddelen,  verbandkoffers, AED's, evac-chairs en nood- en vluchtwegverlichting.

Wij herinneren uw BHV-organisatie eraan een afspraak te maken voordat de uiterste keurdatum verstreken is. Eenmaal per jaar verzorgen wij al het onderhoud en de controle van veiligheidsproducten, inclusief de directe vervanging door onze gecertificeerde monteurs. Na afloop ontvangt u een uitgebreide rapportage en verslaglegging van de werkzaamheden.

REOB-Certificering
Wij beschikken over een REOB-certificering. Dankzij deze certificering voldoen wij aan alle kwaliteitseisen die gesteld worden aan bedrijven die bevoegd zijn om brandblusmiddelen te keuren. Onze klanten kunnen daardoor rekenen op een kwalitatief hoogwaardig product. Het jaarlijkse onderhoud moet worden uitgevoerd door een REOB-gediplomeerde monteur van een REOB- of NCP-gecertificeerd bedrijf. Onze keurmeesters zijn volledig opgeleid om de werkzaamheden naar behoren uit te voeren en kunnen u voorzien van deskundig en weloverwogen advies over uw blusmiddelen.

Blusmiddelen

Brandblusmiddelen zijn een cruciaal onderdeel van de veiligheid binnen uw bedrijf. In alle gebouwen zijn brandslanghaspels standaard aanwezig. Afhankelijk van de specifieke risico's in uw gebouw, is het essentieel dat er ook voldoende draagbare blustoestellen beschikbaar zijn om beginnende branden snel en effectief te kunnen bestrijden.

Het is wettelijk verplicht om de aanwezige brandblusmiddelen in uw bedrijf periodiek te laten keuren door een daartoe gecertificeerd bedrijf. De controle van de apparatuur vindt plaats op uw locatie. Onze monteur is volledig uitgerust met alle benodigde middelen om niet alleen de controle uit te voeren, maar ook het keuren en indien nodig vervangen van onderdelen direct ter plekke te realiseren. Indien nodig nemen wij direct de afgekeurde blusmiddelen mee voor verdere afhandeling. Dit zorgt ervoor dat uw veiligheidsuitrusting altijd optimaal functioneert en voldoet aan de geldende veiligheidsnormen.

Wij maken gebruik van barcodes op onze blusmiddelen, die gekoppeld zijn aan een softwareprogramma. Dit stelt ons in staat om uw administratie met betrekking tot de BHV-middelen op een overzichtelijke manier weer te geven. Na afloop van elke controle biedt onze servicemedewerker u ter plekke een gedetailleerd overzicht van de uitgevoerde werkzaamheden. Bovendien ontvangt u een uitgebreide rapportage na de voltooiing van de gehele controle.

Aanschaf brandblussers

Bij ons vindt u een breed assortiment aan brandblussers, die allemaal voldoen aan de wettelijke eisen en goedgekeurd zijn. Elk van onze blusmiddelen wordt voorzien van een keuringssticker voordat het geleverd wordt, wat de naleving van de veiligheidsstandaarden garandeert.

Bij BTB Fire & Medical Support kunt u niet alleen terecht voor het aanschaffen van blusmiddelen, maar ook voor het aanschaffen van pleisterautomaten of verbandkoffers. Alle producten zijn te bestellen via onze online webwinkel. 

Processed F01fedb2 Ee70 4F16 Acd5 63Ff15ebd168

Brandblusser met schuim

De meest gangbare schuimbrandblusser is uitstekend geschikt voor het blussen van kleine branden veroorzaakt door vaste en vloeibare stoffen. Deze blussers veroorzaken weinig nevenschade bij gebruik en zijn eenvoudig te bedienen. Ze zijn beschikbaar in verschillende formaten. 

Meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u de mogelijkheden bespreken? Neem contact met ons op voor meer informatie. Of ga naar onze contactpagina en vul ons formulier in.