BTB Fire & Medical Support is onderdeel van Dutch Safety Group

Mangatwacht inzetten?

Mangatwacht inzetten?

Een mangatwacht, ook bekend als buitenwacht of veiligheidswacht, speelt een cruciale rol in het waarborgen van de veiligheid tijdens werkzaamheden in besloten ruimtes, zoals vereist onder de Arbowet. Deze wachten houden preventief toezicht en controleren de ruimte op de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen. Zij bewaken de veiligheidssituatie en geven pas toestemming voor het betreden van de ruimte wanneer deze veilig is. Gedurende de werkzaamheden blijven zij buiten de besloten ruimte en zij zijn de laatsten die de locatie verlaten.

In geval van calamiteiten is de mangatwacht verantwoordelijk voor het alarmeren van hulpdiensten. Ze zijn geautoriseerd om het werk stil te leggen bij levensbedreigende situaties en zorgen in andere gevallen dat het protocol van de opdrachtgever wordt gevolgd, waarbij niemand zonder toestemming de ruimte betreedt. Onze mangatwachten zijn zeer ervaren, dagelijks werkzaam in diverse sectoren en inzetbaar voor zowel korte projecten als langere periodes, inclusief vaste plaatsing bij opdrachtgevers. Ze zijn 24 uur per dag, zeven dagen per week beschikbaar.

Onze mangatwachten zijn intensief getraind en beschikken over de benodigde certificaten en diploma’s om te garanderen dat uw medewerkers veilig hun werk kunnen uitvoeren, waarbij onze voornaamste focus ligt op de veiligheid van uw personeel.

Mangatwacht nodig?

Over het algemeen worden mangatwachten ingezet voor:

  • Het houden van toezicht in besloten ruimtes
  • Het bewaken van de veiligheid van personen die de besloten ruimte betreden, op basis van de afgegeven geldende werkvergunning
  • De registratie van in- en uitgaande personen
  • De controle op het gebruik en de certificering van de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM)
  • Alarmering bij noodgevallen

Een mangatwacht, ook bekend als buitenwacht of veiligheidswacht, is onder de Arbowet verplicht bij werkzaamheden in besloten ruimtes. Deze wachten worden door organisaties ingeschakeld voor werkzaamheden in dergelijke ruimtes.

Wettelijk verplicht
Meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u de mogelijkheden bespreken? Neem contact met ons op voor meer informatie. Of ga naar onze contactpagina en vul ons formulier in.