BTB Fire & Medical Support is onderdeel van Dutch Safety Group

BHV Basiscursus in twee dagen

Wij bereiden de cursist volledig voor op alle aspecten die een bedrijfshulpverlener kan tegenkomen. Met praktijkoefeningen zal de cursist alle mogelijke scenario’s zelf gaan oefenen.

Volledige BHV Basiscursus: Theorie & Praktijk

Ieder bedrijf is wettelijk verplicht om maatregelen te nemen op het gebied van interne hulpverlening. Dit kan worden bereikt door medewerkers aan te stellen als bedrijfshulpverleners.

In onze BHV basiscursus bereiden we cursisten grondig voor op het vervullen van taken zoals beschreven in artikel 15 van de Arbo-wet. Ze worden bekwaam in het verlenen van hulp bij ongevallen, brandbestrijding en evacuatie, de drie kernverantwoordelijkheden van elke BHV'er.

BHV Basiscursus: Theorie en Praktijk

Onze cursus biedt een combinatie van theorie en praktijk om cursisten volledig voor te bereiden op alle mogelijke scenario's die een bedrijfshulpverlener kan tegenkomen. Praktijkoefeningen stellen de cursist in staat om verschillende situaties zelf te oefenen. We behandelen onderwerpen zoals Niet-spoedeisende Eerste Hulp, Spoedeisende Eerste Hulp, Brandbestrijding, Ontruiming en Communicatie.

Onze instructeurs oefenen met de cursisten vaardigheden zoals de noodvervoergreep van Rautek, stabiele zijligging, snelle kantelmethode, reanimeren en het gebruik van verschillende soorten verbanden. Basale reanimatie wordt geoefend met het gebruik van een AED.

Tijdens het brandonderdeel oefenen cursisten met daadwerkelijk vuur en verschillende brandblusmiddelen zoals de schuimblusser, CO2 blusser en brandslanghaspel. Onze oefenlocatie beschikt over een oefenbluscontainer. Voor het ontruimingsgedeelte voeren cursisten praktijkoefeningen uit met communicatiemiddelen om scenario's uit te voeren.

Onze cursus is beschikbaar in verschillende varianten, waaronder deze twee daagse BHV cursus in Uden. Schrijf je vandaag nog in voor onze BHV basiscursus en word een competente bedrijfshulpverlener.

BHV Basiscursus in twee dagen
 • Uden
 • 2 dagen
Bekijk beschikbare data
Incompany training

Onderdelen van de cursus:

Onderdeel Eerste Hulp:

 • Alarmeren van BHV en algemene hulpverleningsregels;
 • Uitwendige wonden;
 • Oogletsels;
 • Kneuzingen en verstuikingen;
 • Basisregels en rautekgreep
 • Botbreuken, ontwrichtingen en wervelletsels;
 • Brandwonden;
 • Reanimatie;
 • Gebruik van de AED.
Onderdeel Brandbestrijding en Ontruiming en Communicatie:
 • Brand en gevaren bij brand;
 • De taak van de BHV-er bij een brand en een ontruiming;
 • Voorbereiding van een ontruiming.

Open opleiding

09.00 – 16.30 uur

Een standaard BHV Basiscursus wordt verdeeld over twee dagen. Op deze wijze is het mogelijk om een bedrijfshulpverlener optimaal voor te bereiden op zijn verantwoordelijke taak. En de bedrijfshulpverlener beschikt na afloop van de BHV cursus over voldoende kennis en vertrouwen om zijn taak naar behoren uit te voeren.

Wij maken gebruik van twee verschillende instructeurs voor het onderdeel Eerste Hulp (Dag  1) en het onderdeel Brandbestrijding, Ontruiming en Communicatie (Dag 2).

Open opleiding

€265,00 per persoon. Exclusief BTW.
€277,00 per persoon. Exclusief BTW. (Inclusief NIBHV certificering)

Inclusief koffie, thee en frisdranken, luxe lunch, cursusmateriaal, cursusboek en eigen certificering.

Neem bij het aanmelden van groepen of grotere aantallen cursisten contact met ons op voor speciale tarieven.
Staat de gewenste datum niet erbij? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Er is geen vooropleiding noodzakelijk voor de BHV Basiscursus.

Op basis van eerder behaalde competenties is er vrijstelling mogelijk. Een cursist die beschikt over een EHBO Oranje Kruis / First Aid Network diploma hoeft niet deel te nemen aan het onderdeel Eerste Hulp.

Rond het middaguur wordt er op onze locatie voor de cursisten een lunch verzorgd met soep, luxe broodjes, warme broodjes, zuivel en fruit. Wij beschikken over een modern koffie apparaat met verse koffiebonen voor koffie, cappuccino en overige koffieproducten. En een koelkast met verschillende soorten frisdrank. Deze dranken zijn onbeperkt en de gehele cursusdag beschikbaar voor onze cursisten.

Praktische informatie

 • Wij werken uitsluitend met een maximale groepsgrootte van 15 cursisten. Door onze groepen niet te groot te maken is het mogelijk om alle cursisten voldoende aandacht te geven en controle uit te oefenen op de verschillende praktische handelingen;
 • De cursisten ontvangen voor aanvang van de cursus een boek zodat zij zich kunnen voorbereiden op de cursus. Het boek dient ook als naslagwerk om na de opleiding de mogelijkheid te bieden om de verschillende onderwerpen nog een keer door te nemen. Een cursus met NIBHV certificering wordt na afloop van iedere lesdag afgesloten met een toets;
 • Na afloop van de cursus ontvangt u het certificaat in de vorm van een BHV legitimatiepas op creditcardformaat.
Meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u de mogelijkheden bespreken? Neem contact met ons op voor meer informatie. Of ga naar onze contactpagina en vul ons formulier in.