BTB Fire & Medical Support is onderdeel van Dutch Safety Group

BHV Basiscursus Praktijk in één dag + E-learning

In onze cursus bedrijfshulpverlening worden de cursisten opgeleid om de taken zoals omschreven in artikel 15 van de Arbo- wet adequaat te kunnen uitvoeren. Zij zijn in staat om een helpende hand te bieden bij ongevallen, brandbestrijding en evacuatie.

VERKORTE BHV BASISCURSUS: THUIS DE THEORIE VOORBEREIDEN

Ieder bedrijf is volgens de wet verplicht om maatregelen te treffen op het gebied van interne hulpverlening. Dat is mogelijk door medewerkers aan te stellen als bedrijfshulpverleners.

In onze cursus bedrijfshulpverlening worden de cursisten opgeleid om de taken zoals omschreven in artikel 15 van de Arbo- wet adequaat te kunnen uitvoeren. Zij zijn in staat om een helpende hand te bieden bij ongevallen, brandbestrijding en evacuatie. De drie hoofdtaken van een BHV-er met als belangrijk doel verergering te voorkomen.

De verkorte basiscursus biedt uitkomst wanneer de medewerkers in staat zijn de E-Learning voor aanvang van de cursus door te nemen. Wanneer een certificaat te lang is verlopen om aan een herhalingscursus deel te kunnen nemen. Of als de medewerker al over voldoende voorkennis beschikt.

BHV BASISCURSUS, LEER DE THEORIE VIA E-LEARNING EN OEFEN IN DE PRAKTIJK

De cursist is theoretisch voorbereid zodat we tijdens de praktijkdag een aantal mogelijke scenario’s kunnen oefenen. Wij behandelen de onderwerpen Niet-spoedeisende Eerste Hulp, Spoedeisende Eerste Hulp, Brandbestrijding en Ontruiming en Communicatie.

Onze instructeur oefent met de cursisten de noodvervoergreep van Rautek, stabiele zijligging, snelle kantelmethode, reanimeren met AED en ze maken kennis met verschillende verbanden. De cursisten beoordelen en behandelen. Bij de basale reanimatie wordt geoefend met het gebruik van een AED.

De cursisten oefenen tijdens het brandonderdeel met echt vuur en met meerdere en verschillende brandblusmiddelen zoals de schuimblusser, CO2 blusser en brandslanghaspel. Wij beschikken over een blusfaciliteiten op onze oefenlocatie. Het onderdeel ontruimen oefenen de cursisten door in de praktijk met gebruik van communicatiemiddelen een scenario uit te voeren.

BHV Basiscursus Praktijk in één dag + E-learning
 • Uden
 • 1 dag
Bekijk beschikbare data
Incompany training
Onderdelen van de cursus:

Onderdeel Eerste Hulp:

 • Alarmeren van BHV en algemene hulpverleningsregels;
 • Uitwendige wonden;
 • Oogletsels;
 • Kneuzingen en verstuikingen;
 • Basisregels en rautekgreep
 • Botbreuken, ontwrichtingen en wervelletsels;
 • Brandwonden;
 • Reanimatie;
 • Gebruik van de AED.
Onderdeel Brandbestrijding en Ontruiming en Communicatie:
  • Brand en gevaren bij brand;
  • De taak van de BHV-er bij een brand en een ontruiming;
  • Voorbereiding van een ontruiming.
Open Opleiding

09.00 – 16.30 uur

De BHV Basiscursus in één dag wordt verdeeld in twee dagdelen. De cursist dient zichzelf voor te bereiden door de E-Learning voor aanvang van de cursus af te ronden. Op deze wijze is het mogelijk om een bedrijfshulpverlener optimaal voor te bereiden op zijn verantwoordelijke taak. En de bedrijfshulpverlener beschikt na afloop van de BHV cursus over voldoende kennis en vertrouwen om zijn taak naar behoren uit te voeren.

Wij maken gebruik van twee verschillende instructeurs voor het onderdeel Eerste Hulp (Ochtend) en het onderdeel Brandbestrijding, Ontruiming en Communicatie (Middag).

Open opleiding

€201,25 per persoon. Exclusief BTW.

Inclusief koffie, thee en frisdranken, luxe lunch, cursusmateriaal, E-Learning en eigen certificering.

Neem bij het aanmelden van groepen contact met ons op voor speciale groepstarieven.
Staat de gewenste datum niet erbij? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Er is geen vooropleiding noodzakelijk voor de BHV Basiscursus.

Op basis van eerder behaalde competenties is er vrijstelling mogelijk. Een cursist die beschikt over een EHBO Oranje Kruis / First Aid Network diploma hoeft niet deel te nemen aan het onderdeel Eerste Hulp.

Rond het middaguur wordt er op onze locatie voor de cursisten een lunch verzorgd met soep, luxe broodjes, warme broodjes, zuivel en fruit. Wij beschikken over een modern koffie apparaat met verse koffiebonen voor koffie, cappuccino en overige koffieproducten. En een koelkast met verschillende soorten frisdrank. Deze dranken zijn onbeperkt en de gehele cursusdag beschikbaar voor onze cursisten.

Praktische informatie:
 • Wij werken uitsluitend met een maximale groepsgrootte van 15 cursisten. Door onze groepen niet te groot te maken is het mogelijk om alle cursisten voldoende aandacht te geven en controle uit te oefenen op de verschillende praktische handelingen;
 • De cursisten ontvangen voor aanvang van de cursus een E-Learning zodat zij zich kunnen voorbereiden op de cursus. Deze E-Learning dient ook als naslagwerk om na de opleiding de mogelijkheid te bieden om de verschillende onderwerpen nog een keer door te nemen. De cursus wordt afgesloten met een competentietest.
Meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u de mogelijkheden bespreken? Neem contact met ons op voor meer informatie. Of ga naar onze contactpagina en vul ons formulier in.