BTB Fire & Medical Support is onderdeel van Dutch Safety Group

BHV Herhalingscursus

In Nederland is de Arbowetgeving duidelijk: werkgevers dienen ervoor te zorgen dat bedrijfshulpverleners (BHV'ers) te allen tijde adequaat hun taken kunnen uitvoeren. Dit impliceert dat regelmatige training en herhaling van BHV-vaardigheden van essentieel belang zijn. Een jaarlijkse BHV herhalingstraining is een niet te missen aspect van een goed veiligheidsbeleid voor elk bedrijf.

Waarom is BHV-herhaling zo belangrijk?

Een BHV-herhalingstraining is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat BHV'ers hun taken effectief kunnen blijven uitvoeren. Deze cursus is specifiek ontworpen om de kennis en vaardigheden van bedrijfshulpverleners up-to-date te houden en hen voor te bereiden op verschillende noodsituaties. Een BHV-herhalingscursus richt zich op drie hoofdtaken: eerste hulp bij ongevallen, brandbestrijding en evacuatie.

Wat omvat een BHV-herhalingscursus?

Tijdens een BHV-herhaling cursus worden cursisten getraind om levensreddende handelingen uit te voeren en adequaat te reageren in noodsituaties. Ze leren verschillende eerste hulp technieken en oefenen met het gebruik van verbanden. Daarnaast omvat de cursus praktijkoefeningen met betrekking tot brandbestrijding. Cursisten werken met echt vuur en diverse brandblusmiddelen, en er wordt geoefend in een speciale oefenbluscontainer. Ook wordt het ontruimen van gebouwen in de praktijk beoefend, waarbij gebruik wordt gemaakt van een brandmeldcentrale en diverse communicatiemiddelen.

Waarom kiezen voor onze BHV-herhalingscursus?

Onze BHV cursus herhaling is gericht op de praktijk en biedt jaarlijks een vernieuwd lesplan met nieuwe praktijkoefeningen en de nieuwste inzichten op het gebied van bedrijfshulpverlening. We begrijpen het belang van constante verbetering en aanpassing aan veranderende omstandigheden. Onze instructeurs zijn experts op het gebied van BHV en staan klaar om cursisten te begeleiden en te trainen in het uitvoeren van hun BHV-taken.

CCV Registratie voor Professionals

Voor professionals in het wegvervoer, de binnenvaart en de logistiek bieden we ook de mogelijkheid om onze BHV-herhalingscursus met CCV-registratie te volgen. Deze registratie is cruciaal voor het behalen van de code 95, wat vereist is in deze sectoren. 

Kortom, de BHV-herhalingscursus is essentieel voor een veilige werkomgeving en om te voldoen aan de wettelijke verplichtingen. Investeer in de veiligheid van uw medewerkers en kies voor onze cursus BHV-herhaling om ervoor te zorgen dat uw BHV'ers altijd gereed zijn om te handelen in noodsituaties. Uw medewerkers en uw bedrijf zullen er baat bij hebben. Cursus BHV herhaling: voor veiligheid en gemoedsrust.

Bekijk ook onze andere cursussen

BHV Herhalingscursus
 • Uden
 • 1 dag
Bekijk beschikbare data
Incompany training
Onderdelen van de cursus

Onderdeel Eerste Hulp

 • Alarmeren van BHV en algemene hulpverleningsregels
 • Uitwendige wonden
 • Oogletsels
 • Kneuzingen en verstuikingen
 • Basisregels en rautekgreep
 • Botbreuken, ontwrichtingen en wervelletsels
 • Brandwonden
 • Reanimatie
 • Gebruik van AED

Onderdeel van Brandbestrijding en Ontruiming en Communicatie

 • Brand en gevaren bij brand
 • De taak van de BHV-er bij een brand en een ontruiming
 • Voorbereiding van een ontruiming
Open opleiding

09.00 – 16.30 uur

InCompany

De tijden van de BHV Herhalingscursus worden in overleg met de opdrachtgever bepaald. De cursus kan over één of meerdere dagen worden verdeeld.

Wij verzorgen de BHV Herhalingscursus op uw locatie ook in de avond of op zaterdag.

De BHV Herhalingscursus wordt verdeeld over twee dagdelen.

Wij maken gebruik van twee verschillende instructeurs voor het onderdeel Eerste Hulp (Dagdeel 1) en het onderdeel Brandbestrijding, Ontruiming en Communicatie (Dagdeel 2).

Open opleiding

€175,95 per persoon. Exclusief BTW.
€189,75 per persoon. Exclusief BTW. Inclusief NIBHV certificering.

Inclusief koffie, thee en frisdranken, luxe lunch, cursusmateriaal en certificering.

Neem bij het aanmelden van groepen contact met ons op voor speciale groepstarieven.

InCompany

Neem bij het aanmelden van een cursus op uw eigen locatie contact met ons op voor speciale InCompany tarieven. 

Er is een vooropleiding BHV Basiscursus noodzakelijk voor de BHV Herhalingscursus.

Op basis van eerder behaalde competenties is er vrijstelling mogelijk. Een cursist die beschikt over een EHBO / First Aid Network diploma hoeft niet deel te nemen aan het onderdeel Eerste Hulp.

Rond het middaguur wordt er op onze locatie voor de cursisten een lunch verzorgd met soep, luxe broodjes, warme broodjes, zuivel en fruit. Wij beschikken over een modern koffie apparaat met verse koffiebonen voor koffie, cappuccino en overige koffieproducten. En een koelkast met verschillende soorten frisdrank. Deze dranken zijn onbeperkt en de gehele cursusdag beschikbaar voor onze cursisten.

Praktische informatie
 • Wij werken uitsluitend met een maximale groepsgrootte van 15 cursisten. Door onze groepen niet te groot te maken is het mogelijk om alle cursisten voldoende aandacht te geven en controle uit te oefenen op de verschillende praktische handelingen;
 • Bij de BHV Herhalingscursus wordt géén boek verstrekt. Het boek bedrijfshulpverlening voor de basiscursus is eventueel te bestellen via onze webwinkel.

BHV Cursus op uw locatie? Check onze incompany trainingen

Bedrijfsbezoek Ems 02 (3)
Meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u de mogelijkheden bespreken? Neem contact met ons op voor meer informatie. Of ga naar onze contactpagina en vul ons formulier in.