BTB Fire & Medical Support is onderdeel van Dutch Safety Group

Code 95 U21-1 EHBO

Tijdens deze cursus Code 95 U21-1 EHBO leert u hoe te handelen zonder dat hierbij uw eigen veiligheid in het gedrang komt.

Weet u als chauffeur wat te doen in geval van nood?

Tijdens deze cursus Code 95 U21-1 EHBO leert u hoe te handelen zonder dat hierbij uw eigen veiligheid in het gedrang komt.
Jaarlijks vinden er heel wat ongevallen plaats, op straat, in het verkeer of gewoon thuis.
Niet altijd is er direct professionele hulp aanwezig en is kennis van EHBO zeer welkom.

Deze cursus is ontwikkeld voor beroepschauffeurs en telt mee in het nascholingstraject in het kader van de Code 95 met 7 accreditatiepunten.
De cursus wordt beoordeeld in de vorm van een continue assessment.
Wij bereiden de cursist volledig voor op alle aspecten die de cursist kan tegenkomen.
Met praktijkoefeningen zal de cursist zelf gaan oefenen. Wij behandelen de onderwerpen Niet-spoedeisende Eerste Hulp, Spoedeisende Eerste Hulp, Brandbestrijding.
Onze instructeur oefent met de cursisten de noodvervoergreep van Rautek, stabiele zijligging, snelle kantelmethode, reanimeren met AED en ze maken kennis met verschillende verbanden.
De cursisten oefenen tijdens het brandonderdeel met echt vuur en met meerdere en verschillende brand blusmiddelen zoals de schuimblusser, CO2 blusser en brandslanghaspel.

De cursist is aan het einde van de cursus bedacht op de gevaren van het verkeer en op arbeidsongevallen. Kan fysieke risico’s voorkomen en noodsituaties op de juiste wijze beoordelen. En is in staat om hulp te bieden bij veelvoorkomende letsels en verergering voorkomen.

Digitaal boek
Ter voorbereiding ontvangt u een digitaal boek dat doorgenomen dient te worden voor aanvang van de cursus.
Bij het aantreffen van een incident is het belangrijk om de juiste prioriteiten te stellen in de hulpverlening, deze gaat u leren met behulp van de ABCDE methodiek.
Hierin komen letsels en aandoeningen naar voren die te maken hebben met de luchtweg, ademhaling, circulatie, bewustzijn en omgevingsfactoren/invloeden.

Code 95 met U21-1 registratie

Voor professionals in wegvervoer, binnenvaart en logistiek. De cursus met code U21-1 geldt voor 7 uur.

Code 95 U21-1 EHBO
 • Uden
 • 1 dag
Bekijk beschikbare data
Incompany training
Onderdelen van de cursus

Theorie:

 • ABCDE methodiek;
 •  Stilstand van de bloedsomloop;
 •  Uitwendige wonden;
 •  Brandwonden;
 •  Kneuzingen en verstuikingen;
 •  Ontwrichtingen en botbreuken;
 •  Oogletsels;
 •  Vergiftigingen;
 •  Elektriciteit letsels.

08:30 - 16:30 uur (8 uur).

De cursus Code 95 U21-1 EHBO in één dag wordt verdeeld in twee dagdelen. De cursist dient zichzelf voor te bereiden door het digitale boek voor aanvang van de cursus te bestuderen. Op deze wijze is het mogelijk om een cursist optimaal voor te bereiden op zijn verantwoordelijke taak. De cursist beschikt na afloop van de cursus over voldoende kennis en vertrouwen om zijn taak naar behoren uit te voeren.

€ 195,50 per persoon. Exclusief BTW.

Inclusief koffie, thee en frisdranken, luxe lunch, cursusmateriaal en digitaal boek ter inzage.

Er is geen vooropleiding vereist voor de Code 95 (U21-1) EHBO cursus.

Rond het middaguur wordt er op onze locatie voor de cursisten een lunch verzorgd met soep, luxe broodjes, warme broodjes, zuivel en fruit. Wij beschikken over een modern koffie apparaat met verse koffiebonen voor koffie, cappuccino en overige koffieproducten. En een koelkast met verschillende soorten frisdrank. Deze dranken zijn onbeperkt en de gehele cursusdag beschikbaar voor onze cursisten.

Praktische informatie
 • Wij werken uitsluitend met een maximale groepsgrootte van 15 cursisten. Door onze groepen niet te groot te maken is het mogelijk om alle cursisten voldoende aandacht te geven en controle uit te oefenen op de verschillende praktische handelingen;
 • De cursisten ontvangen voor aanvang van de cursus een digitaal boek zodat zij zich kunnen voorbereiden op de cursus;
 • Het tonen van een geldige legitimatie voor aanvang van de cursus is verplicht.
Meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u de mogelijkheden bespreken? Neem contact met ons op voor meer informatie. Of ga naar onze contactpagina en vul ons formulier in.