BHV Basiscursus met CCV

Op uw locatie

Basisopleiding tot BHV'er

Ieder bedrijf is volgens de wet verplicht om maatregelen te treffen op het gebied van interne hulpverlening. Dat is mogelijk door medewerkers aan te stellen als bedrijfshulpverleners.

In onze cursus bedrijfshulpverlening worden de cursisten opgeleid om de taken zoals omschreven in artikel 15 van de Arbo- wet adequaat te kunnen uitvoeren. Zij zijn in staat om een helpende hand te bieden bij ongevallen, brandbestrijding en evacuatie. De drie hoofdtaken waar iedere BHV’er aan moet voldoen.

 

BHV basiscursus met CCV, een combinatie van theorie en praktijk

Wij bereiden de cursist volledig voor op alle aspecten die een bedrijfshulpverlener kan tegenkomen. Met praktijkoefeningen zal de cursist alle mogelijke scenario’s zelf gaan oefenen. Wij behandelen de onderwerpen Niet-spoedeisende Eerste Hulp, Spoedeisende Eerste Hulp, Brandbestrijding en Ontruiming en Communicatie.

Onze instructeur oefent met de cursisten de noodvervoergreep van Rautek, stabiele zijligging, snelle kantelmethode, reanimeren met AED en ze maken kennis met verschillende verbanden.

De cursisten oefenen tijdens het brandonderdeel met echt vuur en met meerdere en verschillende brandblusmiddelen zoals de schuimblusser, CO2 blusser en brandslanghaspel. Wij beschikken over een oefenbluscontainer op onze oefenlocatie. Het onderdeel ontruimen oefenen de cursisten door in de praktijk met gebruik van communicatiemiddelen een scenario uit te voeren.

BHV met CCV registratie

Voor professionals in wegvervoer, binnenvaart en logistiek. De BHV Basiscursus met code N25 geldt voor 14 uur. De Code 95 regelgeving vereist dat de cursist 35 uur besteedt aan opleidingen.

Onderdelen van de cursus:

Onderdeel Eerste Hulp:

 • Alarmeren van BHV en algemene hulpverleningsregels;
 • Uitwendige wonden;
 • Oogletsels;
 • Kneuzingen en verstuikingen;
 • Basisregels en rautekgreep;
 • Botbreuken, ontwrichtingen en wervelletsels;
 • Brandwonden;
 • Reanimatie;
 • Gebruik van de AED.
Onderdeel Brandbestrijding en Ontruiming en Communicatie:
 • Brand en gevaren bij brand;
 • De taak van de BHV-er bij een brand en een ontruiming;
 • Voorbereiding van een ontruiming.

InCompany

De tijden van de BHV Basiscursus worden in overleg met de opdrachtgever bepaald. De cursus kan over twee of meerdere dagen worden verdeeld.

Wij verzorgen de BHV Basiscursus op uw locatie ook in de avond of op zaterdag.

Een standaard BHV Basiscursus wordt verdeeld over twee dagen. Op deze wijze is het mogelijk om een bedrijfshulpverlener optimaal voor te bereiden op zijn verantwoordelijke taak. En de bedrijfshulpverlener beschikt na afloop van de BHV cursus over voldoende kennis en vertrouwen om zijn taak naar behoren uit te voeren.

Wij maken gebruik van twee verschillende instructeurs voor het onderdeel Eerste Hulp (Dag  1) en het onderdeel Brandbestrijding, Ontruiming en Communicatie (Dag 2).

Praktische informatie:

 • Wij werken uitsluitend met een maximale groepsgrootte van 15 cursisten. Door onze groepen niet te groot te maken is het mogelijk om alle cursisten voldoende aandacht te geven en controle uit te oefenen op de verschillende praktische handelingen;
 • De cursisten ontvangen voor aanvang van de cursus een boek zodat zij zich kunnen voorbereiden op de cursus. Het boek dient ook als naslagwerk om na de opleiding de mogelijkheid te bieden om de verschillende onderwerpen nog een keer door te nemen. De cursus is NIBHV gecertificeerd. Na afloop van iedere lesdag wordt de cursus afgesloten met een toets;
 • Na afloop van de cursus ontvangt u het certificaat in de vorm van een BHV legitimatiepas op creditcardformaat.

Er is geen vooropleiding noodzakelijk voor de BHV Basiscursus.

Op basis van eerder behaalde competenties is er vrijstelling mogelijk. Een cursist die beschikt over een EHBO / First Aid International diploma hoeft niet deel te nemen aan het onderdeel Eerste Hulp.

Deze cursus op uw locatie?

   Open opleiding

Incompany aanvragen

Meer informatie?

Heeft u vragen over onze BHV basiscursus met CCV?
Neem contact met ons op voor meer informatie.

   0413-368777

   Mail ons