BHV Herhalingscursus

Op uw locatie

Verlengen van het BHV certificaat

Ieder bedrijf is volgens de wet verplicht om maatregelen te treffen op het gebied van interne hulpverlening. Dat is mogelijk door medewerkers aan te stellen als bedrijfshulpverleners.

In onze cursus bedrijfshulpverlening worden de cursisten opgeleid om de taken zoals omschreven in artikel 15 van de Arbo- wet adequaat te kunnen uitvoeren. Zij zijn in staat om een helpende hand te bieden bij ongevallen, brandbestrijding en evacuatie. De drie hoofdtaken waar iedere BHV’er aan moet voldoen.

 

Iedere BHV herhaling een nieuw op maat gemaakt lesplan,  oefenen in de praktijk

De Arbo- wet verplicht de werkgever er voor zorg te dragen dat de BHV’er adequaat en te allen tijden zijn taken kan uitvoeren. Door ieder jaar de BHV cursus te herhalen voldoet de werkgever aan zijn verplichtingen.  Onze BHV herhalingscursus is gericht op de praktijk en is nooit hetzelfde. Wij zorgen ieder jaar voor een volledig vernieuwde herhalingscursus met nieuwe praktijkoefeningen, scenario’s en de nieuwste inzichten op het gebied van bedrijfshulpverlening.

Onze instructeur oefent met de cursisten verschillende Eerste Hulp handelingen. Er wordt gewerkt met verbanden en scenario’s worden geoefend.

De cursisten oefenen tijdens het brandonderdeel met echt vuur en met meerdere en verschillende brandblusmiddelen. Het is optioneel mogelijk om onze oefenbluscontainer aan de opleiding toe te voegen. Onze instructeurs bereiden zich voor door gebruik te maken van het huidige BHV plan van de organisatie. Hierdoor worden vragen en scenario’s specifiek op maat aangepast aan de organisatie.

BHV met CCV registratie

Voor professionals in wegvervoer, binnenvaart en logistiek. Klik hier voor de BHV Herhalingscursus met CCV registratie voor het behalen van de code 95.

Onderdelen van de cursus:

Onderdeel Eerste Hulp:

 • Alarmeren van BHV en algemene hulpverleningsregels;
 • Uitwendige wonden;
 • Oogletsels;
 • Kneuzingen en verstuikingen;
 • Basisregels en rautekgreep
 • Botbreuken, ontwrichtingen en wervelletsels;
 • Brandwonden;
 • Reanimatie;
 • Gebruik van de AED.
Onderdeel Brandbestrijding en Ontruiming en Communicatie:
 • Brand en gevaren bij brand;
 • De taak van de BHV-er bij een brand en een ontruiming;
 • Voorbereiding van een ontruiming.

InCompany

De tijden van de BHV Herhalingscursus worden in overleg met de opdrachtgever bepaald. De cursus kan over één of meerdere dagen worden verdeeld.

Wij verzorgen de BHV Herhalingscursus op uw locatie ook in de avond of op zaterdag.

De BHV Herhalingscursus wordt verdeeld over twee dagdelen.

Wij maken gebruik van twee verschillende instructeurs voor het onderdeel Eerste Hulp (Dagdeel 1) en het onderdeel Brandbestrijding, Ontruiming en Communicatie (Dagdeel 2).

Praktische informatie:

 • Wij werken uitsluitend met een maximale groepsgrootte van 15 cursisten. Door onze groepen niet te groot te maken is het mogelijk om alle cursisten voldoende aandacht te geven en controle uit te oefenen op de verschillende praktische handelingen;
 • Bij de BHV Herhalingscursus wordt géén boek verstrekt.  Het boek bedrijfshulpverlening voor de basiscursus is eventueel te bestellen via onze webwinkel.
 • Na afloop van de cursus ontvangt u een nieuw certificaat in de vorm van een BHV legitimatiepas op creditcardformaat.

Er is een vooropleiding BHV Basiscursus noodzakelijk voor de BHV Herhalingscursus.

Op basis van eerder behaalde competenties is er vrijstelling mogelijk. Een cursist die beschikt over een EHBO / First Aid International diploma hoeft niet deel te nemen aan het onderdeel Eerste Hulp.

Deze cursus op uw locatie?

   Open opleiding

Incompany aanvragen

Meer informatie?

Heeft u vragen over onze BHV herhalingscursus?
Neem contact met ons op voor meer informatie.

   0413-368777

   Mail ons