Valbeveiliging keuring

  • Home
  • /
  • Valbeveiliging keuring

Medewerkers werken met veilige valbeveiligingsmiddelen

Het is wettelijk vastgesteld dat Persoonlijke Beschermingsmiddelen (Valbeveiliging) om de 12 maanden moeten worden gekeurd. Door de keuring is het aantoonbaar dat gecontroleerde en gecertificeerde arbeidsmiddelen ter beschikking zijn gesteld aan de werknemers.

De keuring dient te worden uitgevoerd door een deskundig keurmeester valbeveiliging. Na de NEN keuring en inspectie van de valbeveiliging door onze gecertificeerde keurmeester voorkomt u problemen bij een controle van de Arbo inspectie. Nog veel belangrijker: de medewerkers werken met veilige valbeveiligingsmiddelen!

Bij het keuren worden alle materialen aan een zeer grondige en nauwkeurige inspectie onderworpen. Daarnaast worden alle middelen geregistreerd en ontvangt u na afloop een volledig overzicht van alle keuringen die bij een controle van de arbeidsinspectie kan worden overlegd.

Elf maanden na de keuring stelt BTB Fire & Medical Support u op de hoogte dat de keuring gaat verlopen en kan er een nieuwe afspraak worden ingepland. Na een val dient u echter direct een keuring uit te laten voeren. Wij plannen zo spoedig mogelijk een afspraak in om de materialen te keuren waarna de werkzaamheden kunnen worden hervat.

Keuren NEN 360, 361 en 365

De NEN keuringen zijn van toepassing op NEN 360, NEN 361 en NEN 365
NEN 360: valbeschermers met lijnspanners
NEN 361: valharnassen
NEN 365: systemen voor valbeveiliging

Meer informatie?

Heeft u vragen over deze keuring of wilt u de mogelijkheden bespreken?
Neem contact met ons op voor meer informatie.

   0413-368777

   Mail ons